Αρχική

Προσωπικό

Συνεργασίες

Χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Εργα

Επικοινωνία

Δημοσιεύσεις  
Δήμος Α. Τριάντης
Καθηγητής
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Τηλέφωνο:(+30) 210 5385357
Email:triantis@teiath.gr


Ημερομηνία γέννησης: 27.10.1953
Ο Δ. Τριάντης πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχος Φυσικός (1975), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (1980) και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983), στον τομέα της Φυσικής της Στερεάς Κατάστασης.
Το έτος 1989 εκλέχτηκε καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (TEI) Αθήνας, στο γνωστικό πεδίο της Φυσικής των Ημιαγωγών και Διηλεκτρικών. Από το 2007 φέρει τον τίτλο του Honorary Professor Associate της School of Engineering and Design του Πανεπιστημίου Brunel (UK).
Κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής απασχόλησής του στο ΤΕΙ Αθήνας, έχει διατελέσει: Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής (1992 - 1997) και επί σειρά ετών υπεύθυνος του Τομέα Ηλεκτρονικών. Μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του ΤΕΙ Αθήνας (2004 - 2010).
Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας (2010 - 2013).
Μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΤΕΙ Αθήνας (2008 - 2013).
Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών με τίτλο: "Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής" (2012 - 2016).
Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας (Οκτ. 2013 - Φεβ. 2016).
Από τον Νοέμβριο 2016 είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ.
Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του απασχόλησης έχει συνεπιβλέψει τέσσερις διδακτορικές διατριβές και έχει συμμετάσχει σε τριμελείς και επταμελείς επιτροπές διδακτορικών διατριβών. Παράλληλα έχει επιβλέψει περισσότερες από δέκα μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες.
Στον ερευνητικό τομέα, ως Διευθυντής και ιδρυτής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Διατάξεων και Υλικών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας, δραστηριοποιείται στη μελέτη των ηλεκτρικών ιδιοτήτων και συμπεριφορών υλικών και ηλεκτρονικών διατάξεων και σε τεχνικές ανίχνευσης ασθενών ηλεκτρικών σημάτων και ακουστικών εκπομπών, ως επακόλουθο της μηχανικής καταπόνησης υλικών. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και μεθοδολογιών στην εκπαίδευση και την αξιολόγηση αυτής, αποτελεί ένα ακόμη ερευνητικό πεδίο. Από το 2016 είναι πρόεδρος της Greek Society of Experimental Mechanics of Materials.
Στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας την τελευταία δεκαετία διδάσκει τα μαθήματα: «Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά», "Φυσική Ημιαγωγών και Διατάξεων" (προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών), καθώς και: "Ειδικά Θέματα Σύγχρονης Φυσικής", "Νανοηλεκτρονική και Εφαρμογές" (μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών). Την περίοδο 2005 - 2012 δίδαξε το μάθημα "Υπεραγωγιμότητα και Υπεραγώγιμα Υλικά" στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: "Χημεία και Τεχνολογία Υλικών" στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ερευνητικά, αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά- εθνικά και ευρωπαϊκά- προγράμματα, στα περισσότερα εξ' αυτών ως επιστημονικός υπεύθυνος. Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο σε διεθνή περιοδικά και σε τόμους πρακτικών διεθνών συνεδρίων ξεπερνά τις 200 επιστημονικές δημοσιεύσεις.


Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα
Επιστημονικές Δημοσιεύσεις